Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η κοκαΐνη, τα δισεκατομμύρια και η ‘Βαλκανική Οδός’

Η διακίνηση της κοκαΐνης, έγινε μία από τις πλέον κοινές επιχειρήσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται οι εγκληματικές ομάδες, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης των ουσιών αυτών, στην Δυτική Ευρώπη και φυσικά λόγω των άμεσων μετρητών χρημάτων, που αποδίδει η πώληση τους , γράφει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.
Εκτός από την φατρία του Ντάρκο Σαρίκι, που είχε ως έδρα του λαθρεμπορίου του, τη βίλα στο Τατάρσκοτο Μπάρντο, υπάρχουν και άλλες αρκετά ισχυρές βαλκανικές ομάδες στην δραστηριοποίηση αυτή, που έχουν ως κύρια έδρα τους την Νότιο Αμερική- Βραζιλία και Αργεντινή. Αυτές οι εγκληματικές ομάδες ελέγχουν ολόκληρη τη διαδρομή του λαθρεμπορίου από τις ακτές της Δυτικής Αφρικής, τα λιμάνια της Ισπανίας, των Κάτω Χωρών, της Ιταλίας, ακόμη και της Ρουμανίας.


Το λαθρεμπόριο της κοκαΐνης το ακολουθεί μια σειρά άλλων εγκλημάτων, όπως είναι οι δολοφονίες, που εντάσσονται στην τακτική των εγκληματικών ομάδων, κυρίως, στην προσπάθειά τους, να νομιμοποιήσουν- ‘ξεπλύνουν’- τα μαύρα χρήματα που προέρχονται από το εμπόριο των ναρκωτικών.
Τα αιματηρά ίχνη των ομάδων αυτών, που αναφάνηκαν πρόσφατα, στα σερβικά ΜΜΕ, δεν αφορούν τόσο τη Σερβία αλλά εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στις Κάτω Χώρες, στην Ισπανία και στη Βουλγαρία.
Η αστυνομία της πΓΔΜ, σε συνεργασία με τον ανάλογο κυβερνητικό φορέα της Τουρκίας, απέτυχε επί έξι συνεχείς φορές να τερματίσει τη λεγόμενη ‘Δράση του Βοσπόρου’, αποκλείοντας τα κανάλια μεταφοράς ναρκωτικών μέσω Τουρκίας-Βουλγαρίας- πΓΔΜ.
Τα ναρκωτικά, είναι γνωστό ότι μεταφέρονται με φορτηγά και προορίζονται για την Δυτική Αγορά.
Σε πρόσφατη, μάλιστα, επιχείρηση κατασχέθηκαν 26 κιλά ηρωίνης και συνελήφθησαν τέσσερις Σκοπιανοί. Η έρευνα έδειξε ότι τα ναρκωτικά τα είχαν προμηθευτεί από την Τουρκία με τελικό προορισμό το Κοσσυφοπέδιο.
Η τελευταία, ωστόσο, επιχείρηση της Σκοπιανής Αστυνομίας, έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο. Σε αυτήν έγινε συνδυασμένη επιχείρηση, με ταυτόχρονη δράση της γερμανικής και της αυστριακής αστυνομίας, που είχε ως στόχο να σπάσουν ή να διαλύσουν, την οργάνωση που δρούσε στις πόλεις Βιέννη-Φραγκφούρτη και η οποία εξαπλώνει το λαθρεμπόριό της και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Στην επιχείρηση αυτή συνελήφθησαν 67 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν υπήκοοι της πΓΔΜ και κατασχέθηκαν 26 κιλά ηρωίνης.
Η γερμανική αστυνομία στην κοινή αυτή επιχείρηση συνέλαβε 300 άτομα και κατασχέθηκαν συνολικά 170 κιλά ηρωίνης.
Το τελευταίο στάδιο της επιχείρησης που πήρε την ονομασία «Μαφία της Φραγκφούρτης» ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με ταυτόχρονες κοινές δράσεις της αστυνομίας στις πόλεις της πΓΔΜ, Βέλες, Γευγελή, Άγιο Νικόλαο και Σκόπια. Συνελήφθησαν 29 άτομα τα οποία εμπλέκονται στο τεράστιο δίκτυο διακίνησης ηρωίνης της λεγόμενης ‘βαλκανικής οδού’.
--
Τίτλος άρθρου: «За Балканците Европа стана претесна»
Δημοσίευση: Вечер, 8.2.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails