Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ

Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ θα πλεύσει στη Γάζα κατά το δεύτερο μισό του Μαΐου 2011
Επίσημη ανακοίνωση
Η πόλη της Μαδρίτης (Ισπανία) φιλοξένησε στις 4, 5 και 6 Φεβρουαρίου 2011 συνάντηση αντιπροσώπων από διάφορες οργανώσεις που συνιστούν τη Διεθνή Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ. Στη συνάντηση αυτή, που φιλοξενήθηκε από την ισπανική πρωτοβουλία Rumbo a Gaza, συμμετείχαν αντιπροσώποι από Αλγερία, ΗΠΑ, Καναδά, Σκωτία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαλαισία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία και Τουρκία. Επίσης, κατά τη συνάντηση, υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των οργανώσεων σε Γερμανία, Αυστραλία, Βέλγιο και Δανία.
Οι οργανώσεις που συγκεντρώθηκαμε στην Μαδρίτη, επαναλάβαμε τη σκληρότατη καταδίκη και αποδοκιμασία μας για την συστηματική καταπίεση που το κράτος του Ισραήλ επιβάλλει εναντίον του Παλαιστινιακού λαού για πάνω από 60 χρόνια και τις συνεχιζόμενες εκ μέρους του παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.
 Επίσης αποδοκιμάζουμε την παθητικότητα, αν όχι πλήρη συνενοχή, των κυβερνήσεών μας σε πράξεις που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Η Λωρίδα της Γάζας έχει γίνει σύμβολο της συστηματικής και προσχεδιασμένης καταπίεσης του Παλαιστινιακού λαού. Για σχεδόν πέντε χρόνια, πάνω από ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι υφίστανται έναν εγκληματικό και παράνομο αποκλεισμό, μια πολιορκία, μεσαιωνικού τύπου, κατά την οποία το κράτος του Ισραήλ έχει γίνει κύριος ζωής και θανάτου για τους κατοίκους της Γάζας: 500 νεκροί το 2006, στην επιχείρηση «Καλοκαιρινές Βροχές», περισσότεροι από 1.400 νεκροί τον Δεκέμβριο του 2008 και Ιανουάριο του 2009, στην επιχείρηση «Χυτό Μόλυβι», περισσότεροι από 80 νεκροί το 2010 σε διάφορες άλλες επιθέσεις.
Η Γάζα είναι μια περιοχή που ηθελημένα την υποβάθμισαν σε έσχατη φτώχεια. Το 80% του πληθυσμού της βασίζεται σε ανθρωπιστική βοήθεια για την τροφή του, 70% των νοικοκυριών ζουν με λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα για κάθε μέλος τους, πάνω από 40% του πληθυσμού της είναι άνεργοι. Το κράτος του Ισραήλ που απαγάγει ανθρώπους στην κυριολεξία, απαγάγει και τα δικαιώματά τους, τα όνειρά τους και τις ελπίδες τους, πράγμα που συνεχίζει να πράττει εδώ και πάνω από 60 χρόνια.
Εξαιτίας της σιωπής και της αδράνειας των κυβερνήσεών μας απέναντι σ' αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η διεθνής κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών έχει μεγαλώσει από το 2008, όταν τη πολιορκία έσπασαν για πρώτη φορά δυο καίκια και τον περασμένο χρόνο, όταν ξεκίνησε ο πρώτος Στόλος της Ελευθερίας. Όπως είναι ευρέως γνωστό, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στον Στόλο αυτόν στα διεθνή ύδατα, σε ευθεία παραβίαση του διεθνούς ναυτικού δικαίου, δολοφονώντας εννέα ακτιβιστές, τραυματίζοντας ακόμα 50, απαγάγοντας τους πάντες και αρπάζοντας τα πλοία.
Πιό αποφασισμένοι από ποτέ για να σπάσουμε και να λήξουμε τον αποκλεισμό, η Συμμαχία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατά το δεύτερο μισό του Μαΐου του 2011, ο Στόλος της Ελευθερίας II θα αποπλεύσει. Γι' αυτόν τον σκοπό θα υπάρξουν τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός πλοίων, μεταφέροντας πολλούς περισσότερους εθελοντές και περισσότερη βοήθεια
 Η εκστρατεία θα αποπλεύσει προκειμένου να εξαναγκάσει το Ισραήλ να σεβαστεί τη διεθνή νομοθεσία και να θέσει σε κίνηση την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των πολιτών προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας καθώς και να επιστήσει την προσοχή στο ευρύτερο πρόβλημα των ατελείωτων παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Ισραήλ εναντίον όλου του Παλαιστινιακού λαού.
Παρακολουθούμε με προσοχή την μεγάλη αλλαγή που επέρχεται στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τον ευρύτερο αραβικό κόσμο από την ανάδειξη της απαιτήσης των πολιτών για αληθινή δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η μακρά πάλη των Παλαιστίνιων εναντίον της κατοχής και της καταπίεσης αξίζει τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας. Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ συνενώνει τη δράση του με αυτό το ευρύτερο κίνημα, εστιάζοντας στο σπάσιμο και τη λήξη της πολιορκίας της Γάζας.

Ο Παλαιστινιακός λαός και οι λαοί της θάλασσας της Μεσογείου, έχουν ίσα δικαιώματα στη γη τους, τη θάλασσά τους και τον αέρα τους. Ως εκ τούτου η εκστρατεία μας, ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ, έχει γίνει πιό σημαντική και απαραίτητη από ποτέ.

Θα πλέουμε στη Γάζα ως τη λευτεριά της Παλαιστίνης!
Διεθνής Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ

Μαδρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2011
http://www.digitalflotilla.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails