Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ένα μεγάλο συγνώμη σε σας Έλληνες πολεμιστές του 74 και σε σένα αδελφέ Ελληνικέ Λαέ

Σαν Ελληνοκύπρια νοιώθω την μεγάλη ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους Ελλαδίτες πολεμιστές του 1974, από τα ηρωικά παλικάρια της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), από τους γονείς, τ’ αδέλφια, τα παιδιά και τους συγγενείς των αδελφών μας Ελλαδιτών αξιωματικών και οπλιτών που θυσιάστηκαν στα ιερά χώματα της Κύπρου μας προασπίζοντας ελληνική γη, πιστοί στον όρκο τους μέχρι το τέλος.

Ακόμη νοιώθω ιδιαίτερη ντροπή και ζητώ συγνώμη όχι μόνο από τον ελληνικό λαό, αλλά και από τις αρχές αυτού του τόπου, αυτής της μάνας γης όπως μάθαμε να την αποκαλούμε από τα γεννοφάσκια μας, της Ελλάδας μας, για τις άστοχες και απαράδεκτες δηλώσεις του Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια την Δευτέρα 27/11/2010 το βράδυ στο Brookings Institution, σ’ αυτή τη δεξαμενή σκέψης ενώπιον διπλωματών, καθηγητών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Αλήθεια διερωτάται ο σημερινός Ελληνοκύπριος και μαζί μ’ αυτό ο κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος Έλληνας, τις σκέφθηκε πολύ ο Πρόεδρος Χριστόφιας τις δηλώσεις που έκανε, έχει υπόψη του ότι μιλάει πλέον σαν Πρόεδρος της Κύπρου και όχι σαν αρχηγός του ΑΚΕΛ; Είναι δυνατό να κάνει αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις ότι στην πραγματικότητα οι «αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν και οι δύο στην Κύπρο». Προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «ευτυχώς για τον ελληνικό λαό η εγκληματική πράξη της χούντας», εννοώντας το πραξικόπημα, «οδήγησε στην αποχώρηση της και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε». Είναι δυνατό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να προβαίνει σ’ αυτή την απαράδεκτη δήλωση εξομοίωσης του ανεγκέφαλου πραξικοπήματος που διενεργήθηκε από την ομάδα της Χούντας των συνταγματαρχών με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη κατοχή του 35% της κυπριακής γης από τα τουρκικά στρατεύματα επί 36 χρόνια, στην οποία κατεχόμενη γη η Τουρκία έχει δημιουργήσει ένα έκτρωμα το ψευδοκράτος; Είναι δυνατό ο αρχηγός μιας χώρας της οποίας τμήμα κατέχεται από ξένη χώρα να δίνει συγχωροχάρτι στον εισβολέα;

Δυστυχώς όμως το χάλι μας δεν σταμάτησε σ’ αυτές τες απαράδεκτες δηλώσεις, αλλά ο Πρόεδρος της Κύπρου, συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο πριν από τη λύση του Κυπριακού. Εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι θα ήταν καλό η Άγκυρα να αποσύρει μέρος, τουλάχιστον, των στρατευμάτων της, ως δείγμα καλής θέλησης. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου, διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι υποστηρίζει την αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από την Κύπρο. Λέγοντας μάλιστα το εξής ωραίο ότι όπως δήλωσε και ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρτον Μπράουν, δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για να τεθεί το θέμα των Βρετανικών βάσεων. Για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι ένα θέμα που θα το λύσουν τα παιδιά και εγγόνια μας, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαζί».

Εφόσον τα τουρκικά στρατεύματα δεν αποχωρούν , τα Βρετανικά τους δίνουμε άφεση στο πολύ μακρινό μέλλον, τότε σε ποια αποχώρηση στρατευμάτων αναφέρεται ο πρόεδρος της Κύπρου; Μήπως στα ειρηνευτικά στρατεύματα του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών; Ή μήπως στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου, την περήφανη και ηρωϊκή ΕΛΔΥΚ, την επίσημη στρατιωτική δύναμη που υπάρχει στην Κύπρο από το 1960 βάσει της Συμφωνίας της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ή μήπως στην δική μας ηρωική Εθνοφρουρά;

Οι δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια βέβαια δεν έχουν τελειωμό έτσι σε μια κομματική έξαρση είπε και το εξής ωραίο: «Αγαπώ τους Τουρκοκυπρίους κι αυτό δεν είναι λόγια», βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος εκφράζει δημόσια την συμπάθεια του προς τους Τουρκοκύπριους, όπως και το κόμμα του, αυτό όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να δίνει άφεση αμαρτιών στον εισβολέα Τούρκο κατηγορώντας την Ελλάδα. Αλήθεια

Πρόεδρε Χριστόφια, τον ελληνικό λαό επανειλημμένα τον ευχαρίστησες για την συμπαράσταση του όταν έρχεσαι επισκέπτης εδώ, καμιά φορά όμως δεν σ’ ακούσαμε να μας λες «Αγαπώ τους Ελλαδίτες και αυτά δεν είναι λόγια».

Μην στενοχωριέσαι όμως Πρόεδρε Χριστόφια το λέμε εμείς, ναι το λέμε και το φωνάζουμε αδέλφια μας Ελλαδίτες σας αγαπούμε, με κανένα τρόπο δεν δέχομαι τον κάθε έποικο Τούρκο ότι είναι αδελφός μου, ούτε τους ελάχιστους Τουρκοκύπριους που έμειναν στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού μας, γιατί δεν είναι αδέλφια μας, είναι σύνοικοι.

Πρόεδρε πριν καλωσορίσεις την 1η Οκτωβρίου στην Κύπρο τον Πρόεδρο Παπούλια οφείλεις να ζητήσεις από τον ίδιο και τον Ελληνικό λαό ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ, όπως οφείλεις να ζητήσεις συγνώμη από τον διοικητή της ΕΛΔΥΚ και τον στρατηγό Τσαλικίδη αρχηγό της Εθνικής Φρουράς. Πρόεδρε καιρός είναι να θυμηθείς μια καθαρά ελληνική λέξη που σίγουρα την διδάχτηκες στα μαθητικά σου χρόνια «ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ»

Ελένη Χατζηγεωργίου

Εκτοπισθείσα από Κάτω Ζώδια Κύπρου

http://www.agnooumenoi74.gr

2 σχόλια:

  1. Πολύ θλιβερά όλα αυτά τα γεγονότα... Για τον "κ." Χριστόφια δεν έχω να πω κάτι περισσότερο, με κάλυψε απόλυτα η συνελληνίδα μου Ελένη Χατζηγεωργίου από την αγαπημένη μας Κύπρο. Απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ... Αντισταθείτε στον ανθελληνισμό αδέρφια, από όπου κι αν προέρχεται αυτός. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΟΥΣ. Τέλος, θέλω να πω στα ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ. ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ... Μην πιστεύετε σε διάφορες προπαγάνδες που στόχος τους είναι να μας διχάσουν. ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως η ενωση πεθανε το 60 και ταφηκε το 74... Κι απο τη στιγμη που συνεβη αυτο βρηκαν πατημα οι διαφοροι ανθελληνες να οργιασουν. Πολλους δεν τους ενδιαφερουν οι Ελλαδιτες που σκοτωθηκαν για την Κυπρο και μας θεωρουν υπευθυνους διοτι "δεν αντισταθηκαμε στη χουντα οσο θα επρεπε". Οσον αφορα τους ελληνοκυπριους που θεωρουν οτι οι ελλαδιτες δεν ειναι αδερφια τους (ενω η Κυπρος κατοικειται απο ελληνες ηδη απ το 1600 π.χ.) και εχουν για αδερφια τους τους τουρκοκυπριους (εξισλαμισθεντες Ελληνοκυπριοι και τουρκοι αξιωματουχοι που εμειναν στην Κυπρο μετα την παραχωρηση στους Αγγλους) ουδεν σχολιο. Ειτε ειναι ασχετοι ειτε εξυπηρετουν αλλα συμφεροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails