Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αίγυπτος: Βρέθηκαν στον κήπο του μουσείου δύο από τα κλεμμένα έργα

Δύο από τα έργα τέχνης που εκλάπησαν από το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, βρέθηκαν στον κήπο που περιβάλλει το κτίριο, ανακοίνωσαν χθες οι αιγυπτιακές αρχές.

Πρόκειται για ένα φυλαχτό σε σχήμα σκαραβαίου που ανήκε στον Γιούγια -έναν ισχυρό αυλικό της δέκατης όγδοης δυναστείας η οποία κυβερνούσε πριν από πάνω από 3.000 χρόνια-, και ένα από τα ταφικά αγαλματίδια (ouchabtis) του Γιούγια, μέρος ενός συνόλου από έντεκα αγαλματίδια, όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος για τις αρχαιότητες, Ζάχι Χαουάς.
Την Κυριακή, απογραφή που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο αποκάλυψε ότι συνολικά 18 αρχαιότητες μεγάλης αξίας είχαν εξαφανιστεί από το μουσείο. Ανάμεσά τους ένα επίχρυσο ξύλινο άγαλμα του Φαραώ Τουταγχαμών, ένα του Ακενατόν και ένα άλλο της Νεφερτίτης.
Οι αρχές εξακολουθούν να ψάχνουν για τα υπόλοιπα κομμάτια που εκλάπησαν στις 28 Ιανουαρίου.


Πηγή: Εφημερίδα "Καθημερινή"

Ἔρρωσο http://erroso.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails