Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Βυθίσατε το ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ»!

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου το ΛΑ.Ο.Σ. Αστέριου Ροντούλη, ο οποίος σχολιάζοντας χθες στη βουλή τη νέα παραβίαση των χωρικών μας υδάτων από την τουρκική κορβέτα «Μποντρούμ», κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυ-νομοσχεδίου για την Υγεία, είπε τα εξής εκπληκτικά:

«κ. υπουργέ, σήμερα από τις 7.30 το απόγευμα, το τουρκικό πολεμικό πλοίο Μποντρούμ πλέει ανενόχλητο μεταξύ των Κυκλάδων παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς να έχουμε περίπτωση αβλαβούς διέλευσης. Θυμίζω λοιπόν στην Αίθουσα τη ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου... Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει: «Βυθίσατε το “ΧΟΡΑ”». Τώρα ήρθε η ώρα να πούμε «Βυθίσατε το ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ»!

Κύριε Πρόεδρε, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν έχουμε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, έχουμε παραβίαση κυριαρχίας, έχουμε παραβίαση εθνικού χώρου. Και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα, διαφορετικά θα ...
παγιωθεί μια κατάσταση πραγμάτων στο Αιγαίο που θα δημιουργήσει ιδιαίτερα αρνητικά προηγούμενα για τα Εθνικά μας Δίκαια και τα Εθνικά συμφέροντα της χώρας». Παρεμβαίνοντας εκ νέου μετά από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του παρισταμένου υπουργού Υγείας, ο οποίος επιβεβαίωσε τη μη αβλαβή –για ακόμη μία φορά- διέλευση τουρκικού πολεμικού σκάφους, ο κ. Ροντούλης ανέφερε τα εξής:

«κ. υπουργέ, η φράση “παρακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση” δε μας λέει τίποτα! Προφανώς έχουμε προσπάθεια από τη γείτονα χώρα να παγιωθεί μία αμφισβήτηση εθνικού χώρου στη γειτονιά μας. Μιλάμε για τις Κυκλάδες! Εδώ έχει φτάσει η αμφισβήτηση! Δίπλα από την Αθήνα! Και βεβαίως κατανοείτε πως εάν με την υπόθεση των Ιμίων, η Τουρκία αμφισβήτησε εμπράκτως την κυριαρχία μας επί νησαίων εδαφών, τώρα εδώ προσπαθεί να καταστήσει διάτρητη την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη.

Και ευλόγως τίθεται το ερώτημα: Το περίφημο ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ, η περιβόητη και περιλάλητη ελληνοτουρκική προσέγγιση, τι απέφερε στη χώρα μας μέχρι σήμερα; Μια κλιμάκωση αμφισβητήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, όσον αφορά τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα, τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο, το F.I.R., γενικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στον Αιγιακό χώρο. Η κατάσταση αυτή τείνει να παγιωθεί και δημιουργεί εθιμικό Δίκαιο στην περιοχή, ιδιαιτέρως επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα. Τονίζουμε και πάλι, ήρθε η ώρα να το βροντοφωνάξουμε: Βυθίσατε το Μποντρούμ!»

Ελεύθερη Ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails