Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ελπίζουμε το Βρετανικό μουσείο να έχει λίγο χώρο διαθέσιμο…

Αν όχι ας ετοιμάζει νέα πτέρυγα!

Σε λίγα χρόνια μέσα από δημοπρασίες αγοροπωλησίες και λοιπές διαδικασίες θα έχουν –αν είναι τυχεροί φυσικά- ακόμη οκτώ αντικείμενα πολύ μεγάλης αξίας που εκλάπησαν από το Αιγυπτιακό Μουσείο.

Οκτώ αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας, ανάμεσά τους ένα άγαλμα του Τουταγχαμών, εκλάπησαν από το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (CSA) Ζάχι Χαουάς.

Μεταξύ των αντικειμένων αυτών είναι "ένα άγαλμα από ξύλο με επικάλυψη χρυσού του βασιλιά Τουταγχαμών, της 18ης δυναστείας" καθώς και τμήματα ενός άλλου αγάλματος του ίδιου φαραώ, τόνισε ο Χαουάς.

Οι κλοπές διαπιστώθηκαν κατά την απογραφή που πραγματοποίησε το προσωπικό του μουσείου και μετά την εισβολή αγνώστων στο μουσείο στις 28 Ιανουαρίου, οι οποίοι επωφελήθηκαν από μια συγκέντρωση αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ, δίπλα στο μουσείο.

"Δυστυχώς ανακαλύφθηκε ότι τα αντικείμενα είχαν εξαφανιστεί από το μουσείο", τόνισε ο Χαουάς।



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails