Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η βιομηχανία εκτελέσεων στο Ιράν συνεχίζεται

ανθρώπινα δικαιώματα

Και άλλη Ιρανή στην αγχόνη

pressinaction.gr | Ιστοσελίδα με άποψη
Πέρσι στο Ιράν εκτελέστηκαν 270 θανατοποινίτες. Φέτος «μόνο» 146. Δεκάδες άλλοι περιμένουν στα κελιά τους μέχρι να αποσαφηνιστεί η τύχη τους. Ασχέτως των φιλοσοφικών και νομικών απόψεων που μπορεί να έχει ο καθένας για την θανατική ποινή, διεθνείς οργανισμοί και μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι σε πολλές περιπτώσεις καταδίκης στην εσχάτη των ποινών, η ιρανική ισλαμική δικαιοσύνη άλλοτε έχει παρωπίδες και άλλοτε κατατρύχεται από «ηθικολογικές» εμμονές ή πολιτικές προκαταλήψεις, με αποτέλεσμα κάποιες δίκες να είναι -με δυτικά δικονομικά κριτήρια- άκρως προβληματικές.
Δυστυχώς, λίγες μόνο από τις περιπτώσεις αυτές προκαλούν ευρύτερο ενδιαφέρον στα δυτικά ΜΜΕ, εκτός και αν πρόκειται για υποθέσεις όπου πρωταγωνιστεί γυναίκα που έδρασε ως ηρωίδα ερωτικού δράματος. Έτσι, διαστάσεις συμβόλου πήρε η 43χρονη θανατοποινίτισσα Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί η οποία καταδικάστηκε για μοιχεία και συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της. Ο δικηγόρος της, από την Νορβηγία όπου κατέφυγε, καταγγέλλει δίκη παρωδία, ενώ η ίδια σε μια τηλεοπτική συνέντευξη εμφανίσθηκε –με καλυμμένο το πρόσωπο- να ομολογεί εν μεταφράσει (καθότι μιλά διάλεκτο) ότι είναι ένοχη. Εν πάση περιπτώσει, οι έντονες διεθνείς αντιδράσεις φαίνεται ότι επί του παρόντος ίσως της σώσουν την ζωή, καθώς η δια λιθοβολισμού εκτέλεσή της πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.
Αντίθετα, λιγότερη τυχερή ήταν μια άλλη Ιρανή, που φέρεται ότι δολοφόνησε την σύζυγο του εραστή της, Νάσερ Μοχαμαντχανί, ο οποίος υπήρξε διάσημος ποδοσφαιριστής της εθνικής Ιράν, κατά την δεκαετία του ’80.
Έτσι, παρά τις εκκλήσεις υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για επιείκεια, θανατώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης δια απαγχονισμού η Σαλά Τζαχέντ, «προσωρινή σύζυγος» του Μοχαμαντχανί σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, που επιτρέπει στους Ιρανούς να έχουν έως τέσσερις μόνιμες συζύγους και απεριόριστες προσωρινές.
ΠΗΓΗ.http://www.pressinaction.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails