σχετικά νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια των ΗΠΑ, είναι σίγουρα ιδιαίτερα δυσάρεστες ειδήσεις. Φαίνεται ότι η Δύση εκτός από τον αυταρχισμό και την απληστία της προς τους υπόλοιπους ανθρώπους του πλανήτη, βάλθηκε να δείξει το πλέον απάνθρωπο και το πλέον παρακμιακό της πρόσωπο που κάθε μέρα γίνεται χειρότερο όπως το πορτραίτο του Dorian Gray. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, στην αξιακή παρακμή και την αντιανθρώπινη συμπεριφορά, οι ΗΠΑ.
Τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα των ΗΠΑ που χρησιμοποιούνται στις περιοχές αυτές είναι συνήθως τα Predators κατασκευασμένα από την εταιρεία General Atomics . Η εταιρεία αυτή είναι ιδιωτική και ιδρύθηκε το 1955 ως παρακλάδι της General Dynamics. Η κεντρική ασχολία του Group θεωρείται ο τομέας της υψηλής τεχνολογίας που σχετίζεται με παραγωγή πυρηνικής ενέργειας (συμπεριλαμβανομένης της σύντηξης), ηλεκτρομαγνητικά συστήματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη κλπ. Είναι νομίζω περιττό να αναφέρω νούμερα και εκτιμήσεις για τους τεράστιους τζίρους που αποφέρουν σκάφη όπως στο Predator στην εταιρεία αυτή. Το κόστος ενός τέτοιου σκάφους - χωρίς το υλικό και το λογισμικό της βάσης ελέγχου - είναι της τάξης των οκτώ (8) εκατομμυρίων ευρώ. Φαίνεται ότι για μια ακόμη φορά οι ΗΠΑ στηρίζουν την οικονομική τους σταθερότητα και την τεχνολογική τους ανάπτυξη στο αίμα αθώων.
Το 2009 εκτελέστηκαν περίπου 53 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drones ή Unmanned Aerial Vehicles - UAV). Για το 2010 οι επιθέσεις ξεπέρασαν τις 75. Οι θάνατοι από τις επιθέσεις αυτές ανήλθαν στους 709 το 2009 και ξεπέρασαν τους 650 για το πρώτο δεκάμηνο του 2010.
Στην αναφορά «The Year of the Drone» από το ίδρυμα 'New America' αναφέρεται ένα ποσοστό 32% αμάχων μεταξύ των απωλειών από αυτές τις τυφλές επιθέσεις.
το 'παλικάρι' σκοτώνει με το joystick αθώους από την ασφάλεια του γραφείου του
Τα UAV σκοτώνουν σήμερα ανθρώπους στο Αφγανιστάν, Πακιστάν, Υεμένη και Σομαλία. Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε πόλεμο με καμία από τις παραπάνω χώρες επομένως οι φόνοι αυτοί είναι παράνομοι από την πλευρά τόσο του διεθνούς δικαίου όσο και του συντάγματος των ΗΠΑ. Η διαπίστωση αυτή ενισχύεται και από την μελέτη της Mary Ellen O' Connell, καθηγήτριας στο Notre Dame Law School με τίτλο «Unlawful Killing with Combat Drones». Η O' Connell αναφέρει στην μελέτη της «Πρόθεση της CIA είναι να σκοτώσει ηγέτες της Al-Qaeda και τρομοκράτες χρησιμοποιώντας drones. Όμως στην πραγματικότητα τα όπλα αυτά σπάνια, ή και ποτέ, δεν πέτυχαν τους στόχους τους. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 η αναλογία ήταν περίπου 20 'τρομοκράτες' για 750 με 1.000 αθώους πολίτες».
Το εν πολλοίς αθώο αίμα ρέει από τις επιθέσεις των drones και οι διάφορες υπηρεσίες και οργανισμοί επιδίδονται σε στατιστικά παιχνίδια. Φανταστείτε ότι για την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 το ίδρυμα New America αναφέρει 4 με 6 νεκρούς, η Wikipedia αναφέρει 19, ενώ οι Πακιστανικοί Daily Times αναφέρουν τουλάχιστον 28 θύματα. Η Wikipedia αναφέρει συνολικά 167 επιθέσεις από το 2004 με σύνολο απωλειών 1.753.
Όλοι αυτοί οι δολοφονημένοι άνθρωποι αναφέρονται από τα δυτικά μέσα ως ένοπλοι, φιλικά προσκείμενοι προς την al-Qaeda, μέλη των Πακιστανών Ταλιμπάν και οργανώσεων όπως οι:
Tehrik-e-Taliban
Lashkar al-Zil
Lashkar-e-Jhangvi
Haqqani Network
Hezb-e-Islami Gulbuddin
al-Hizb al-Islami al-Turkistani (αυτοί μάχονται για την απελευθέρωση του «Ανατολικού Τουρκιστάν» που δεν είναι άλλο από την αυτόνομη Κινεζική περιοχή των Ουιγούρων).
Η Πακιστανική εφημερίδα Dawn News, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι κατά το 2009 μόνο εκτελέστηκαν 44 επιθέσεις με drones 'Predator' της Αμερικανικής εταιρείας General Atomics κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 708 άνθρωποι αλλά μόνο πέντε (5) από τις επιθέσεις πέτυχαν να πλήξουν βασικά στελέχη της Al-Qaeda και των Taliban. Το σύνολο των 'επιχειρήσεων' είχε σαν αποτέλεσμα την εν ψυχρώ εκτέλεση πάνω από επτακοσίων αθώων αμάχων πολιτών. Με απλή αριθμητική προκύπτει ότι για κάθε έναν υποτιθέμενο τρομοκράτη δολοφονήθηκαν, ως παράπλευρες απώλειες, άλλοι 140 αθώοι. Αυτό σημαίνει ότι άνω του 90% των απωλειών από τις επιθέσεις των αμερικανικών «ηλεκτρονικών παιχνιδιών» ήταν αθώοι πολίτες.
Οι Αμερικανοί, μέσω της κυβερνητικής νομικής υπηρεσίας που υπάγεται στο υπουργείο της Hillary Clinton, υποστηρίζουν ότι η χρήση των UAV είναι σύμφωνη με το νομικό πλαίσιο της χώρας (ΗΠΑ) συμπεριλαμβανομένων και των κανόνων πολεμικής εμπλοκής. Όμως η αντίθεση προς αυτές τις επιθέσεις, που ενορχηστρώνονται από την CIA, εκφράζεται στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες με απαρχή την εποχή Bush το 2002 και επικεντρώνεται στο ζήτημα των ανεξέλεγκτων παράπλευρων απωλειών. Το ζήτημα αυτό, των δολοφονιών αθώων ανθρώπων, δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τον διευθυντή των νομικών υπηρεσιών της κυβέρνησης Obama κύριο Harold Hongju Koh.
Στην πραγματικότητα η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί εδώ και χρόνια απαθής να γίνονται ανεξέλεγκτες και μαζικές δολοφονίες αθώων σε ένα υπερατλαντικό στιλ «licensed to kill» που εισάγει μια νέα μόδα δήθεν στοχευμένων εκτελέσεων. Αυτό επισημαίνει με τον πλέον πλήρη και τεκμηριωμένο τρόπο και ο Philip Alston του συμβουλίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στην μελέτη του «Study on targeted killings». Η μόδα αυτή δεν αποτελεί κίνδυνο μόνο για τους αθώους πολίτες. Αποτελεί κίνδυνο για τον πολιτισμό καθ' αυτόν.
ΠΗΓΗ.http://kafeneio.info/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου