Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Μια συγχρονη ηρωίδα - Ελενη Φωκα


Η εγκλωβισμένη Ελληνοκύπρια δασκάλα Ελένη Φωκά που δίδασκε μικρό αριθμό μαθητών στο χωριό Αγία τριάδα, στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου, από την τουρκική επίθεση εναντίον της Κύπρου το 1974, επέστρεψε πριν από μερικά χρόνια στην ελεγχόμενη
από την κυβέρνηση περιοχή για ιατρική περίθαλψη με τη βοήθεια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Έκτοτε, η Τουρκία αρνείται να επιτρέψει την επιστροφή της στο σπίτι της στην Καρπασία, στο βορειανατολικό τμήμα της νήσου.
Ο εκπρόσωπος ΟΥΝΦΙΚΥΠ δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν το δικαίωμα της Ελένης Φωκά για επιστροφή στο σπίτι της στην Καρπασία. Το Συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασε την άρνηση των τουρκικών στρατευμάτων να επιτρέψουν στην Ελληνοκύπρια δασκάλα Ελένη Φωκά να επιστρέψει στο σπίτι της, μετά από την ιατρική περίθαλψη στην ελεγχόμενη από τη νόμιμη κυβέρνηση περιοχή.
Η Ελένη Φωκά έχει επίσης δεχτεί επίθεση από πράκτορες των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και υπέστη μικροτραυματισμούς στην προσπάθειά της να επιστρέψει στο σπίτι της και στο σχολείο της. Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, η Ελένη Φωκά, που επέβαινε σε λεωφορείο με αριθμό εγκλωβισμένων που επέστρεφαν στα σπίτια τους στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου, συνελήφθη από τουρκικά στρατεύματα κατοχής στο σημείο ελέγχου του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία και αναγκάστηκεδια της βίας
να επιστρέψει στην ελεγχόμενη από την κυβέρνηση περιοχή.

http://www.manesis.gr/Kypros/kypros.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails