Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Διζωνική, υπό τη σκιά του Διγενή…

Είμαστε στην Ευρώπη και νομιμοποιούμαστε να διεκδικούμε τα ίδια ακριβώς θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες που απολαμβάνουν οι εταίροι μας.
 Αυτήν τη λύση διεκδικούμε.
Αν μπορούσαν να αντιδράσουν ο αρχηγός της ΕΟΚΑ και οι άλλοι ήρωες του αγώνα, τι θα έλεγαν στον Ν. Αναστασιάδη και στον Γλαύκο Κληρίδη;
 Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επέλεξε τη χειρότερη στιγμή, τον πιο ακατάλληλο χώρο για να αναμέλψει την πιο ανέλπιστη υποστήριξη στην πολιτική Χριστόφια.
Οι παριστάμενοι στο οίκημα των εθνικοφρόνων σωματείων «Διγενής» Λεμεσού, την περ. Τετάρτη, πρέπει να ένιωσαν φοβερά άβολα, ακούγοντας τον Ν. Αναστασιάδη να μιλά με γλώσσα Χριστόφια! Ιδού τι είπε σε όσους υποστηρίζουν εγκατάλειψη της διζωνικής:
«Όσοι ονειρεύονται ή όσοι νομίζουν πως είναι όραμα το να λέμε ότι θέλουμε μιαν άλλη μορφή λύσης, θα πρέπει να αντιπροτείνουν και πώς αντιμετωπίζουμε τη διεθνή κοινότητα και πώς θα αντιμετωπίσουμε τις οδυνηρές συνέπειες μιας ανάλογης ενέργειας, που δεν θα έχει σαν βάση τους μέχρι σήμερα αγώνες όλων των κατά καιρούς Προέδρων».
 Ο Δ. Χριστόφιας, τι είπε στις 27/12/2010, στο 37ο συνέδριο της ΠΟΦΕΝ; «Αυτοί που δεν θέλουν την ομοσπονδία να σηκωθούν ως ωραίοι Έλληνες και να το πουν: ‘’Δεν θέλουμε την ομοσπονδία’’».
Τι αγαστή σύμπλευση! Τι ανέλπιστη υποστήριξη στις θέσεις Χριστόφια! Κι ας μη μας πει κανείς ότι οι δηλώσεις Αναστασιάδη εντάσσονται στο πλαίσιο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης. Χριστόφιας και Αναστασιάδης: Πρώτον, όφειλαν να μην ξεχνούν ποτέ ότι στις 24 Απριλίου 2004, ο κυπριακός Ελληνισμός, διά του βροντερού ΟΧΙ, απέρριψε το τερατούργημα Ανάν στον καιάδα της Ιστορίας. Δεύτερον, το σχέδιο Ανάν ήταν η κωδικοποίηση της υλοποίησης της διζωνικής.
 Απορρίπτοντας το σχέδιο, οι πολίτες απέρριψαν βροντωδώς και τη διζωνική. Τρίτον, αν ο Τάσσος απέτυχε ή δεν θέλησε να κεφαλαιοποιήσει το ΟΧΙ και να αλλάξει γραμμή, θεμελιωμένη στις αρχές της ΕΕ, ήρθε ο Χριστόφιας, που κόμπασε ότι θα διόρθωνε τα λάθη των προκατόχων του. Και τα έκανε θάλασσα! Τέταρτον, γιατί Χριστόφιας και Αναστασιάδης απαιτούν από όσους διαφωνούν με τη διζωνική, να τους προτείνουν διέξοδο;
Ο Ν. Αναστασιάδης συγκυβέρνησε με τον Κληρίδη δέκα ολόκληρα χρόνια. Ο Κληρίδης τι έκανε για να ξεφύγει από τη διζωνική, αφού, ως άριστος νομικός και συνταγματολόγος, γνώριζε ότι αυτή παραβιάζει βάναυσα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες; Τίποτε! Ή, μάλλον, έκανε: Μας έφερε το σχέδιο Ανάν, στο οποίο εργωδώς συνήργησε! Και ο Ν. Αναστασιάδης ζητά τώρα και ρέστα! Γιατί ο Κληρίδης μας ενέταξε στην ΕΕ; Για να λύσουμε το Κυπριακό με βάση τις αρχές της και να διασφαλιστούμε έναντι της Τουρκίας. Ποια σχέση έχει η διζωνική με τις αρχές της ΕΕ; Απολύτως καμιά!
Αλλ’ είναι και ο Δ. Χριστόφιας, ποιος τον εξουσιοδότησε να αποδεχθεί, χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς ανταλλάγματα, παραμονή 50.000 εποίκων; Ποιος τον εξουσιοδότησε να προτείνει εκ περιτροπής προεδρία και σταθμισμένη ψήφο; Κανένας! Στο πρόγραμμά του, ο Πρόεδρος δεν είπε στους πολίτες ότι θα προέβαινε σε γενναιόδωρες, μονομερείς και ολέθριες παραχωρήσεις στους Τούρκους. Αν το έκανε, δεν θα εκλεγόταν.
Απορεί με επιτήδευση ο Ν. Αναστασιάδης: «Πώς αντιμετωπίζουμε τη διεθνή κοινότητα και τις οδυνηρές συνέπειες» της εγκατάλειψης της διζωνικής; Εκείνος να απαντήσει και ο Δ. Χριστόφιας, αντί να καταθέτουν ψευτοδιλήμματα. Ο λαός δεν έχει διλήμματα. Εξέφρασε ήδη ξεκάθαρατην ετυμηγορία του. Εκείνοι έχουν φοβίες και ανεπάρκειες.
Οι πολίτες, όμως, ρωτούν για πολλοστή φορά: Πότε η πολιτική ηγεσία αφιέρωσε έστω λίγες ώρες να αναλύσει την κατάσταση και να αντιληφθεί ότι η ακολουθούμενη πολιτική της εγκύστωσης στη διζωνική είναι και αδιέξοδη και ολέθρια και καταστροφική; Ποτέ!
 Για να γίνει κάτι τέτοιο, απαιτούνται ηγέτες που, πρώτον, δεν θα υπολογίζουν το προσωπικό, κομματικό και πολιτικό κόστος. Δεύτερον, θα έχουν οριστικά απαλλαγεί από το σύνδρομο του σχεδίου Ανάν και τη δήθεν αυτοδικαίωσή τους. Και τρίτον, να κατανοήσουν, επιτέλους, ότι είμαστε στην Ευρώπη και νομιμοποιούμαστε να διεκδικούμε τα ίδια ακριβώς θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες, που απολαμβάνουν οι εταίροι μας.
Αυτήν τη λύση διεκδικούμε, -κι όπως θέλουν ας την ονομάσουν- με βάση και την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου της 18/9/2009, που όλοι σχεδόν πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων. Μπορούν; Θέλουν; Τολμούν να τη διεκδικήσουν;
Τα διλήμματα και τους εκβιασμούς να τους κρατήσουν για τον εαυτό τους!
 [SigmaLive]
http://ellas2.wordpress.com/2011/01/14/%ce%b4%ce%b9%ce%b6%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%85%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%ba%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b9%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%ae%e2%80%a6/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails