Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Θανατικές καταδίκες Ουιγούρων στη Κίνα

chinaouighours

Με σημερινή του απόφαση, το δικαστήριο της δυτικής επαρχίας Xinjiang της Κίνας, καταδίκασε σε θάνατο 6 Ουιγούρους που συμμετείχαν στα εκτεταμένα και βίαια επεισόδια μεταξύ της εθνότητάς τους και αυτής των Κινέζων Han τον περασμένο Ιούλιο, και που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο περισσοτέρων από 2οο ανθρώπων. Οι καταδίκες αυτές είναι οι πρώτες, ενώ αναμένονται και άλλες, καθώς οι συλληφθέντες κατηγορούμενοι είναι πάρα πολλοί. Η αυστηρότητά της σημερινής απόφασης, είναι μήνυμα προς τους Han, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι και ζητούν «άμεση απόδοση δικαιοσύνης». Όπως όμως αναφέρει εκπρόσωπος των Ουιγουίρων που ζει στο εξωτερικό, «οι σκληρές ποινές μάλλον θα εντείνουν παρά θα σβήσουν τις ήδη αναβράζουσες εθνικιστικές εντάσεις».

Η ασφάλεια στην επαρχία Xinjiang είναι ενισχυμένη εδώ και μήνες, και το δικαστήριο όπου δικάζονται οι κατηγορούμενοι είναι περικυκλωμένο από τις δυνάμεις ασφαλείας. Συνολικά σήμερα, καταδικάστηκαν 7 άτομα ως ένοχοι δολοφονιών και εμπρησμού, αλλά ο ένας πέτυχε τη μετατροπή της θανατικής ποινής του σε ισόβια κάθειρξη, καθώς όπως λέγεται, συνεργάστηκε με τις αρχές στον εντοπισμό συνενόχων του.

ΠΗΓΗ.

http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails