Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η βουλγαρική Κατοχή στην Ξάνθη.

Πώς οι Βούλγαροι στην Ξάνθη εγκατέστησαν Βούλγαρους συνεταίρους στις ελληνικές επιχειρήσεις! Πώς λαδώνονταν και πώς φορολογούσαν επί Κατοχής οι Βούλγαροι στην Ξάνθη. Οι Έλληνες πλήρωσαν αναγκαστικό δάνειο υπέρ του βουλγαρικού κράτους!!! Οι Έλληνες ιερείς απελάθηκαν. Η λειτουργία των ελληνικών σχολείων απαγορεύθηκε. Όσοι μιλούσαν ελληνικά δέρνονταν ή πλήρωναν πρόστιμο. Αναγκαστική εργασία για τους Έλληνες στρατολογηθέντες. Προθεσμία αποδοχής βουλγαρικής εθνικότητος. Οι αγράμματοι δήλωσαν Βούλγαροι εν αγνοία τους. Οι φόνοι του Μπεζαϊδέ και του Απ. Καζάκη. Φόνοι σε Ξάνθη, Άβδηρα, Γκιώνα, Χρύσα, Κιμέρια. Περιέφεραν τ' αποκομμένα κεφάλια Ελλήνων Ξανθιωτών στα χωριά. Σκότωσαν γυναίκα που έψαχνε φάρμακο! Επαύθη ο μουφτής κι αντικαταστάθηκε από Πομάκο. Του έβαλαν στο σπίτι του φυσίγγια και τον συνέλαβαν. Τον λήστεψαν οι Βούλγαροι αστυνομικοί και τον άφησαν ελεύθερο. Στα τουρκικά σχολεία απαγορεύθηκε η ελληνική και αντικαταστάθηκε από την βουλγαρική γλώσσα. Έκαψαν το ωραιότερο τζαμί, αφού πρώτα έκλεψαν τα χαλιά του! Αναγκαστικός εκβουλγαρισμός των Πομάκων. Αναγκαστική αλλαγή των ονομάτων τους. Στο Ωραίο κρέμασαν ανάποδα κάποιον που αρνήθηκε. Έκαναν και φόνους για εκφοβισμό. Τρομοκράτησαν και τα χωριά Μέδουσα και Θέρμες. Έκαψαν τζαμιά κι έκλεψαν τα χαλιά! Φόνευαν όσους εύρισκαν στους δρόμους πέραν της καθορισμένης ώρας. Έδερναν άγρια και γυναίκες! Έκαμαν διάκριση μεταξύ Πομάκων και Τούρκων. Επέζη­σαν μόνον όσοι είχαν έπιπλα να πωλούν. Έτρωγαν χελώνες για να ζήσουν. Απαιτούσαν φόρο από επαγγελματίες που δεν δούλευαν! Ξυλοκόπησαν ιδιοκτήτη εφημερίδος και του πήραν το τυπογραφείο του! Διέλυσαν σύλλογο και πήραν τα μουσικά του όργανα! Κατέστρεψαν ηρώον!

Από το φύλλο της 7ης Δεκεμβρίου 2010 έως και της 25ης Ιανουαρίου 2011

της εφημερίδος «ΧΡΟΝΟΣ» Κομοτηνής

δημοσιεύθηκε σειρά 8 άρθρων

του Γιώργου Λεκάκη

με θέμα την βουλγαρική Κατοχή στην Ξάνθη

στην ολοσέλιδη στήλη του «Χρονοτοπία».

Από το βιβλίο «Η μαύρη Βίβλος των βουλγαρικών εγκλημάτων εις την Ανατολικήν Μακεδονίαν και Δυτικήν Θράκην 1941-1944», έκδ. της εκθέσεως καθηγητών των Πανεπ. Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Αθήναι, 1945.

Τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάσετε,

να τα αποθηκεύσετε

ή να τα εκτυπώσετε

ζητώντας τα στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.lekakis.com/index.php?option=com_content&view=article&id=95&Itemid=116

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails